Skip to main content Skip to footer

Velkommen til «Teaterhelg» på Molde kulturskole, fredag 19. april – mandag 22. april.

Velkommen til «Teaterhelg» på Molde kulturskole, fredag 19. april – mandag 22. april. 

Nå inviterer vi for første gang til en teaterhelg hvor man kan se opptil 3 forskjellige forestillinger og delta på teaterlek. Her kan man oppleve mange av de flinke elevene våre i barneteater og fordypning. Etter en av forestillingene (lørdag) kan også publikum få en liten smak av livet på teaterscena ved å være med på teaterlek hvor man kan lage en karakter og bli en annen enn seg selv ei lita stund. Kanskje du kan ta en morsom selfie med morsomme hatter eller en praykk? 

Vi gleder oss masse til å ønske dere velkommen og håper mange vil komme!

“Jakten på kunnskapens bok” av Ingunn Andreassen, barneteater Molde

“Et lik til besvær” av Ingunn Andreassen, barneteater Midsund

“Den skallete songarinna” av Eugene Ionesco, teater fordypning 

Teatertilbudene ved Molde kulturskole

Liker du å late som du er noen andre? Liker du å leke og overdrive og tulle? Da kan teater være noe for deg. På Molde kulturskole har vi teatertilbud for alle aldre. 

På våre teatertilbud har vi fokus på trivsel, trygghet og gruppearbeid. Gjennom ulike teater- og dramaøvelser lærer du hvordan du bruker kroppen og stemmen for å spille en rolle, hvordan du kan finne på egne historier eller spille en historie fra et manus, og hvordan man kan lage teaterforestillinger.

Teaterlek 2.-4.trinn

På teaterlek har vi fokus på trivsel, trygghet og samhandling. Gjennom drama- og teaterlek lærer elevene basisferdigheter innen bevegelse, kroppsspråk og stemmebruk, og hvordan man kan bruke fantasi, sansene, følelser, kroppen og stemmen for å lage teater.

Lek er en viktig læringsform i teater: både skuespillere og barn leker med tid, rom, roller og objekter. Både gjennom lek og teater kan man late som man er en annen på et annet sted i en annen tid.
 
På teaterlek skal vi lage teater sammen. Noen ganger finner eller lager vi et kort manus og andre ganger improviserer vi frem en historie. Elevmedvirkning og godt samspill i gruppa er viktig på dette alderstrinnet, så noen ganger velger vi heller å ha fokus på dette enn å lage større forestillinger.  Målet er at teatergruppa skal ha en visning i mars/april på kulturskolens teaterfestival, men formen og lengden er avhengig av gruppa og deres interesser og muligheter.
Forventninger til eleven:
  • Du liker å leke og være sammen med andre
  • Du liker å ta imot instruksjoner
  • Du tåler mange inntrykk på en gang (lyder, lys og bevegelse)
Det er ukentlig undervisning i gruppe.  Teaterlek er 1 times undervisning pr uke.

Velg ønsket alternativ / undervisningssted og trykk Søk elevplassSøk elevplass