Skip to main content Skip to footer

Velkommen til «Teaterhelg» på Molde kulturskole, fredag 19. april – mandag 22. april.

Velkommen til «Teaterhelg» på Molde kulturskole, fredag 19. april – mandag 22. april. 

Nå inviterer vi for første gang til en teaterhelg hvor man kan se opptil 3 forskjellige forestillinger og delta på teaterlek. Her kan man oppleve mange av de flinke elevene våre i barneteater og fordypning. Etter en av forestillingene (lørdag) kan også publikum få en liten smak av livet på teaterscena ved å være med på teaterlek hvor man kan lage en karakter og bli en annen enn seg selv ei lita stund. Kanskje du kan ta en morsom selfie med morsomme hatter eller en praykk? 

Vi gleder oss masse til å ønske dere velkommen og håper mange vil komme!

“Jakten på kunnskapens bok” av Ingunn Andreassen, barneteater Molde

“Et lik til besvær” av Ingunn Andreassen, barneteater Midsund

“Den skallete songarinna” av Eugene Ionesco, teater fordypning 

Teatertilbudene ved Molde kulturskole

Liker du å late som du er noen andre? Liker du å leke og overdrive og tulle? Da kan teater være noe for deg. På Molde kulturskole har vi teatertilbud for alle aldre. 

På våre teatertilbud har vi fokus på trivsel, trygghet og gruppearbeid. Gjennom ulike teater- og dramaøvelser lærer du hvordan du bruker kroppen og stemmen for å spille en rolle, hvordan du kan finne på egne historier eller spille en historie fra et manus, og hvordan man kan lage teaterforestillinger.

Barneteater 5.-7.trinn

På barneteater lærer du å spille ulike roller og å lage teater. Elevene lærer nødvendige basisferdigheter innen bevegelse, kroppsspråk og stemmebruk, og hvordan man kan bruke fantasi, sansene, følelser, kroppen og stemmen for å lage teater. Vi har fokus på trivsel, trygghet og gruppearbeid, og at alle skal finne sin plass i gruppa. I tillegg får elevene lære hvordan det er å opptre foran store og små publikum, øve på replikker og teaterstykker.
 
Elevene starter med å lære grunnleggende ferdigheter gjennom ulike øvelser og leker før de begynner å improvisere rundt korte historier og med ulike roller. Før jul begynner gruppa å jobbe frem mot forestilling og lærer mer om skuespillerteknikk og teaterproduksjon. Målet er å lage et eller flere bidra til kulturskolens teaterfestival som avholdes i mars/april.
 
Barneteater for 5.-7.trinn har 1,5 t ukentlig undervisning organisert i grupper. I innspurtsperioder mot forestillinger må det påregnes oe aktivitet på helg også. Vi har barneteatergruppe i Molde sentrum og i Midsund. Vi tar forbehold om at timeplanen kan bli endret.
I Midsund kan aldersinndelingen tilpasses noe dersom det er søkere over 7.trinn. 

Forventninger til eleven:
  • Du er god på å ta imot instruksjoner og er tålmodig
  • Du liker å leke og være sammen med andre
  • Du tåler mange inntrykk på en gang (lyder, lys og bevegelse)

Velg ønsket alternativ / undervisningssted og trykk Søk elevplassSøk elevplass