Skip to the content

Dans

Dans 3.-4. trinn

Alle våre danseklasser er for både gutter og jenter.
Klassene varer i 45 minutter. 

Hiphop
Hiphop-klassen inneholder oppvarming, styrke, stretch og koreografi. Man lærer grunnleggende trinn som blir mer avansert jo høyere nivå du er på. Musikken som blir brukt er alt fra tung rap til myk r'n'b. Koreografiene kan inneholde element fra old school, breaking, krumping, poping, locking, eletric boogie, lyrical hip hop eller være rene koreografier innenfor noen av disse under- sjangrene.

Breakdance 
Breakdanceer blanding av akro/turn og dans og passer både gutter og jenterTimen består av ulike og varierte triks og trinn innen Breakdance. Du vil lære deg styrke, stretch og enkle turnelementer som etterhvert blir stilige breake-triks.
Breakdance-klassen er for 3.-6. trinn.

Klassisk
Klassisk ballett er grunnlaget for all scenisk dans, og i klassisktimen trener vi opp ferdigheter som vil komme til gode også i jazzdans og moderne. Timen består av mange øvelser som både er fartsfylte og som er langsomme og kontrollerte, alt for å utvikle dansen og musikaliteten hos elevene. En viktig ingrediens er også evnen til å selv tolke dans og derfor får elevene en del oppgaver de må løse selv eller i grupper.

Klassisk/jazz
I denne klassen undervises det både i klassisk og jazz. Klassisk/jazz timen har fokus på å bygge en allsidig teknikk i dans. Vi kombinerer teknikk, rytme, koordinasjon, kreativitet og ikke minst danseglede. Elevene blir kjent med grunnleggende trinn og posisjoner innenfor klassisk og jazz. Timen inneholder oppvarming, øvelser som bygger styrke og teknikk, etterfulgt av koreografi.
 

Jazz
Jazzdans handler om rytmikk, musikalitet og eksplosivitet, store og små bevegelser samt samspill disse imellom. Disse jazzklassene er til for å utvikle styrke, koordinasjon og forståelse for jazzdansens ulike elementer som blant annet isolasjon, dynamikkforskjeller og raske temposkifter. Når elevene har bygd opp et godt nok grunnlag, begynner vi å utforske ulike jazzstiler.

Funky jazz 
Funky jazz er en fusjon mellom jazz og hiphop. Timen har hovedvekt på koreografi, hvor vi lærer hurtige og langsomme bevegelsesmønstre. Stil, musikalitet og energi er stikkord. Her vil elevene få utforske sin egen stil og utfordre sin generelle allsidighet i dans. 

Musikaldans 
I musikaldanstimene lærer du danser og trinn basert på ulike musikaler. Dansestilen bygger hovedsakelig på jazzdansteknikk, og timene inneholder oppvarming, danseteknikk, trinnkombinasjoner og koreografi. Hovedfokuset på timen er uttrykk og stil - og selvfølgelig masse danseglede!
Musikal-klassen er for 3.-6. trinn.

Dansemix
I dansemix får elevene er introduksjon til ulike dansesjangre som klassisk, jazz og hiphop. Gjennom den varierte undervisningen blir elevenes motoriske ferdigheter, musikalitet og kreativitet stimulert. Vi jobber også med ulike oppgaver som bidrar til å utvikle elevenes samarbeidsevner. Å oppleve danseglede er sentralt.
Dansemix-klassen er for 1.-3. trinn.


Små justeringer av tidspunkt kan komme.
Vi ønsker å starte opp danseklasser i Eidsvåg fra høsten 2020 med forbehold om nok påmeldte.

OBS! Dersom du ønsker å melde deg på flere danseklasser, gjør du bare påmeldingsprosedyren på nytt


Velg ønsket alternativ / undervisningssted og trykk Søk elevplass:
Søk elevplass