Skip to main content Skip to footer

Teaterhelg Molde kulturskole - 19.april - 22.april 2024

Velkommen til «Teaterhelg» på Molde kulturskole, fredag 19. april – mandag 22. april.

Nå inviterer vi for første gang til en teaterhelg hvor man kan se opptil 3 forskjellige forestillinger og delta på teaterlek. Her kan man oppleve mange av de flinke elevene våre i barneteater og fordypning. Etter en av forestillingene (lørdag) kan også publikum få en liten smak av livet på teaterscena ved å være med på teaterlek hvor man kan lage en karakter og bli en annen enn seg selv ei lita stund. Kanskje du kan ta en morsom selfie med morsomme hatter eller en praykk? 

Vi gleder oss masse til å ønske dere velkommen og håper mange vil komme!

Det er Hedda Lidija Romundstad som er teaterlærer i Molde kulturskole og som har regien på alle stykkene.  

Her er en oversikt over alle arrangementene under teaterhelg 2024: 

“Jakten på kunnskapens bok” av Ingunn Andreassen, barneteater Molde: 
Kort om stykket: Sara og Lara stiller mange spørsmål, men de voksne gir sjeldent noen ordentlige svar. Så Sara og Lara bestemmer seg for å finne denne boka. På veien møter de mange rare og merkelige personer. Men hele tiden er det noen som følger etter dem. Klarer heksesøstrene å stoppe Sara og Lara eller vil de klare å finne Kunnskapens bok? 
 
Stykket settes opp 2 ganger. 19. og 22.april kl. 1800 i salen hos Molde kulturskole. 
Det er 2 grupper i barneteater i Molde sentrum som setter opp dette stykket sammen, og det er til sammen 26 aktører på scena. Salen, Molde kulturskole 
Gratis inngang, passer fra 6 år og oppover. 

 

“Et lik til besvær” av Ingunn Andreassen, barneteater Midsund:  
Lørdag 20.april Kl. 1400 er det kombinert forestilling og teaterlek som publikum kan delta på!  Midsund barneteater spiller sitt stykke “Et lik til besvær” kl. 1400. Om stykket: en teatergruppe øver på et nytt stykke, men det går ikke som regissøren vil. Skuespillerne stiller hele tiden spørsmål og er misfornøyde med replikkene sine og gjør endringer som forandrer stykket helt! 
Etter de har spilt stykket inviteres publikum frem på scenen for en teaterlek-økt hvor alle, både barn og voksne, kan få prøve ulike kostymer og lage en karakter. Kanskje du tør å stå på scenen også?  

Gratis inngang, passer fra 8 år og oppover. Salen, Molde kulturskole 

Molde kulturskole har et bredt teatertilbud for barn og unge fra 2. trinn og helt opp til videregående. Tilbudene våre spenner seg fra teaterlek for de yngste, via barneteater og ungdomsteater. I tillegg har vi fordypningstilbud for de eldste og ivrigste som ønsker å utvikle seg enda mer som skuespillere. 

 

“Den skallete songarinna” av Eugene Ionesco, teater fordypning 
Lørdag 20. og søndag 21.april kl 1700 setter teater fordypning opp det absurde teaterstykket “den skallete songarinna”. Dette er et stykke innen absurd teater, og publikum kan vente seg en rar, morsom og merkelig forestilling hvor alt kan skje! 
Om stykket: I en tilsynelatende helt vanlig stue sitter ekteparet monsieur og madame Smith. De snakker om så mangt: England, olivenolje, leger og om Bobby Watson er død eller ikke. Deres trofaste hushjelp Mary skulle aldri ha dratt på kino, ekteparet monsieur og madame Martin er ikke sikre på om de har møtt hverandre før, og Brannsjefen er en liten snik som kanskje eller kanskje ikke ringer på døren.  

Absurd teater kan fort bli komisk, neste ingenting henger på greip! Det er sjelden slike stykker settes opp, så ikke gå glipp av muligheten!  

 
Aktørene heter: 
Åsa Serine Urdshals, Betiel Habtom Kidane, Brage Berg Sylte, Mathias Elliott Sørlie Johannessen, Elisabeth Grønsberg og Tobias Havnen Hoem. 
Anbefales fra 12 år og oppover, billetter kjøpes via www.moldekulturskole.no  
Salen, Molde kulturskole